Բաղադրիչներ.
- Քաղցր թխվածքաբլիթ — 700 գրամ
- Թթվասեր 25% յուղայնությամբ - 0,5 լիտր
- Ժելատին - 25 գրամ
- Շաքարավազ - 200 գրամ
- Բանան - 3 հատ
- Նարինջ - 3 հատ
- Կիվի - 3 հատ
- Խնձոր - 2-3 հատ
- Հատապտուղներ - ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Ժելատինը լցնում ենք ջրի մեջ ինչպես նշված է պատրաստման եղանակի մեջ:
Մրգերը լվանում ենք, կտրատում ենք փոքրիկ քառակուսիներով, զարդարելու համար առանձնացնում ենք փոքր քանակություն ըստ ճաշակի:
Հատապտուղները լվանում ենք, թողնում ենք չորանան:
Խառնում ենք թթվասերը և շաքարավազը, ավելացնում ենք ժելատինը, լավ խառնում ենք, ավելացնում ենք մրգերը:
Թխվածքաբլիթները լավ թաթախում ենք ստացված մրգային զանգվածի մեջ, որից հետո դասավորում ենք ձևամանի մեջ, վերջում մնացած զանգվածը լցնում ենք վրան:
Առանձնացված մրգերը բարակ կտրատում ենք, տեղադրում ենք թխվածքաբլիթների վրա և դնում ենք սառնարանը մի քանի ժամով:
Բարի ախորժակ…
Հետաքրքիր է նաև․․․
Սունկով կրեմ ապուր
- 18.03.2025
Գազարով, խնձորով, կիտրոնով, իմբիրով ֆրեշ
- 15.03.2024
Կարկիր լոբիով և հավի կրծքամսով աղցան
- 23.02.2024
ՊԱՀԱԾՈՅԱՑՎԱԾ ՍՆԿՈՎ ՊԱՐԶ ԱՂՑԱՆ
- 23.02.2024
ՎԵՐՋԻՆՆԵՐԸ
Այաքս Ակադեմիա, ֆուտբոլային ակումբ
- 2025-11-25 13:46:00
Հայկ Աջապահյան, «Ամանորի հրաշքը» գրքի գեղեցիկ շնորհանդեսը
- 2025-11-22 18:16:00
Աստղիկ ստեղծագործ մտքի կենտրոն
- 2025-10-09 19:14:00
Լիլիթ Գուրօղլյան, LiGuro Academy հիմնադիր, ֆոնդհայթայթման մասնագետ
- 2025-09-30 19:19:00
Իվետա Մուկուչյան - «Այ, Այ, այ»
- 2025-09-30 07:40:00
ԲԱԺԱՆՈՐԴԱԳՐՎԵԼ
All Rights Reserved © 2025