Բաղադրիչներ
- Լոլիկ - 3 կգ
- Շաքարավազ - 2 ճաշի գդալ
- Աղ
- Սև հատիկավոր պղպեղ
- Կարմիր կծու պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
Համեղ տոմատի մածուկի համար ընտրում ենք հասած, մուգ կարմիր, ցանկալի է քաղցրահամ լոլիկներ։
Լավ լվանում ենք լոլիկները, բաժանում ենք 4 մասի, ապա անց ենք կացնում մսաղացի միջով։ Որիպիսի մածուկը ստացվի ավելի նուրբ և միատարր, կարող ենք նաև անցկացնել մաղի միջոցով, կամ կարող են բլենդերով հարել։
Ստացված զանգվածը լցնում ենք մեծ կաթսայի մեջ, դնում ենք թույլ կրակին։ Երբ սկսում է եռալ, կրակը հնարավորինս թուլացնում ենք և եփում ենք 20 րոպե։ Ընթացքում մի քանի անգամ խառնում ենք և հեռացնում ենք առաջացած փրփուրը։
Մածուկի եփման ընթացքում ավելացնում ենք աղ և մի քանի հատիկ սև հատիկավոր պղպեղ։ Ապա ավելացնում ենք շաքարավազ։
Բանկաները ստերիլիզացնում ենք, տոմատի մածուկը լցնում ենք բանկաների մեջ և ամուր փակում ենք։ Ապա փակված բանկաները շրջում ենք, ծածկում ենք հաստ ծածկոցով, թողնում ենք մինչև սառչի։
Բարի ախորժակ...
Հետաքրքիր է նաև․․․
Սունկով կրեմ ապուր
- 18.03.2025
Գազարով, խնձորով, կիտրոնով, իմբիրով ֆրեշ
- 15.03.2024
Կարկիր լոբիով և հավի կրծքամսով աղցան
- 23.02.2024
ՊԱՀԱԾՈՅԱՑՎԱԾ ՍՆԿՈՎ ՊԱՐԶ ԱՂՑԱՆ
- 23.02.2024
ՎԵՐՋԻՆՆԵՐԸ
Այաքս Ակադեմիա, ֆուտբոլային ակումբ
- 2025-11-25 13:46:00
Հայկ Աջապահյան, «Ամանորի հրաշքը» գրքի գեղեցիկ շնորհանդեսը
- 2025-11-22 18:16:00
Աստղիկ ստեղծագործ մտքի կենտրոն
- 2025-10-09 19:14:00
Լիլիթ Գուրօղլյան, LiGuro Academy հիմնադիր, ֆոնդհայթայթման մասնագետ
- 2025-09-30 19:19:00
Իվետա Մուկուչյան - «Այ, Այ, այ»
- 2025-09-30 07:40:00
ԲԱԺԱՆՈՐԴԱԳՐՎԵԼ
All Rights Reserved © 2025