Բաղադրչներ

  1. Բանան - 2 հատ
  2. Ձու - 1 հատ
  3. Մածուն - 8 ճաշի գդալ
  4. Կոկոսի յուղ - 1 ճաշի գդալ
  5. Սոդա - 0.5 թեյի գդալ 
  6. Մշկընկույզ, իմբիր ըստ ճաշակի
  7. Բրնձի ալյուր - 10 ճաշի գդալ
  8. Ցորենի ամբողջահատիկ - 10 ճաշի գդալ

 

Պատրաստման եղանակը

Բանանը տրորել, ձվի հետ լավ հարել։ Ավելացնել մածունը սոդայով, կոկոսի յուղը, մշկընկույզը, իմբիրը, ապա ալյուրը։ 

Հունցել, ձևավորել խմորը և թխել 150° տաքացված ջեռոցում 25 րոպե։

Զարդարել դառը շոկոլադով։ 

Բարի ախորժակ։ 

 

Հեղինակ՝ Վարդ Վարդազարյան