Բաղադրիչներ
- Կաթ - 2 լիտր
Նշված քանակից ստացվում է 400 գրամ կաթնաշոռ
Պատրաստման եղանակը
Կաթը թողնում ենք սենյակում, տաք տեղում 1-3 օր, ժամանակը կախված է ջերմաստիճանից: Որիպիսի ավելի արագ ստացվի կաթնաշոռը, կարող ենք կաթի մեջ ավելացնել երկու գդալ թթվասեր կամ սև հացի կտոր:
Եթե կաթը թթվում է սառնարանում, այն կարող է փոխել իր համն ու հոտը: Եթե տեսնում եք, որ կաթը սառնարանում սկսում է թթվել, ավելի լավ է այն թողնել սենյակում, և ստանալ համեղ և օգտակար կաթնաշոռ:
Թթված կաթը նմանվում է դոնդողի՝ ժելեի: Այդ ժամանակ կաթը լցնում ենք կաթսայի մեջ և դնում ենք թույլ կրակի վրա: Եփելու ընթացքում անընդհատ խառնել:
Հանում ենք կրակից, թողնում ենք հովանա, քամիչի օգնությամբ հեռացնում ենք ավելորդ հեղուկը և կաթնաշոռը պատրաստ է։
Բարի ախորժակ։
Հետաքրքիր է նաև․․․
Սունկով կրեմ ապուր
- 18.03.2025
Գազարով, խնձորով, կիտրոնով, իմբիրով ֆրեշ
- 15.03.2024
Կարկիր լոբիով և հավի կրծքամսով աղցան
- 23.02.2024
ՊԱՀԱԾՈՅԱՑՎԱԾ ՍՆԿՈՎ ՊԱՐԶ ԱՂՑԱՆ
- 23.02.2024
ՎԵՐՋԻՆՆԵՐԸ
Այաքս Ակադեմիա, ֆուտբոլային ակումբ
- 2025-11-25 13:46:00
Հայկ Աջապահյան, «Ամանորի հրաշքը» գրքի գեղեցիկ շնորհանդեսը
- 2025-11-22 18:16:00
Աստղիկ ստեղծագործ մտքի կենտրոն
- 2025-10-09 19:14:00
Լիլիթ Գուրօղլյան, LiGuro Academy հիմնադիր, ֆոնդհայթայթման մասնագետ
- 2025-09-30 19:19:00
Իվետա Մուկուչյան - «Այ, Այ, այ»
- 2025-09-30 07:40:00
ԲԱԺԱՆՈՐԴԱԳՐՎԵԼ
All Rights Reserved © 2025