

Բաղադրությունը
- Շամպինյոն - կես կիլոգրամ
- Գազար - 250 գրամ
- Դդում - 100 գրամ
- Բրինձ - 1 բաժակ
- Գլուխ սոխ - 1-2 հատ, ըստ ճաշակի
- Ձիթայուղ
- Կարմիր քաղցր պղպեղ
- Աղ
- Կանաչի կամ միկրոկանաչի
Պատրաստման եղանակը
Մանր կտրատում ենք սոխը և տապակում ձիթայուղի մեջ։ Երբ սոխը մի քիչ գույնը փոխում է, ավելացնում ենք քերած գազար և մի քանի րոպե տապակում ենք։ Ավելացնում ենք կարմիր քաղցր պղպեղ, մի պահ թողնում ենք բացվի բուսայուղի մեջ և ավելացնում ենք ջուր։
Շամպինյոնը և դդումը կտրտում ենք, ապա ավելացնում ենք կաթսայի մեջ։
Ավելացնում ենք նաև բրինձը և աղ՝ ըստ ճաշակի։
Երբ բոլոր բաղադրիչները եփվում են, կաթսան հանում ենք կրակից, թողնում ենք գոլանա, ապա բլենդերով լավ հարում ենք, որպիսի ստացվի թթվասերից մի քիչ թույլ զանգված։ Անհրաժեշտության դեպքում կարող ենք ավելացնել եռացրաց, գոլացրած ջուր։
Մատուցելուց առաջ ավելացնում ենք թարմ կանաչի կամ միկրոկանաչի։
Բարի ախորժակ
Սունկով կրեմ ապուր
Հետաքրքիր է նաև․․․
Դդումով և ծաղկակաղամբով կոտլետ
- 20.12.2021
Հավով ժուլիեն
- 20.12.2021
Հավի կծու թեևիկներ
- 20.12.2021
Դդումը պանրով, իտալական բաղադրատոմս
- 21.09.2021
ՎԵՐՋԻՆՆԵՐԸ
Ինչպես ընտրել կաթի կթիչ, իրական պատմություն
- 2025-04-05 17:37:00
Սունկով կրեմ ապուր
- 2025-03-18 13:58:00
Քրիստինե Մալաքյան, Ֆրիլանսեր, իրավաբան, թարգմանիչ
- 2025-03-17 13:35:00
Հայ մոդել Մարիա Ղարիբեանի շքեղ ելույթը Paris Fashion Week 2025-ին
- 2025-03-16 06:47:00
«Արզնի ձոր» ռեստորանային համալիր
- 2025-03-09 05:50:00
Plushy Gold - Հայկական մորթիներ
- 2025-03-09 20:33:00