Բաղադրությունը
- Շամպինյոն - կես կիլոգրամ
- Գազար - 250 գրամ
- Դդում - 100 գրամ
- Բրինձ - 1 բաժակ
- Գլուխ սոխ - 1-2 հատ, ըստ ճաշակի
- Ձիթայուղ
- Կարմիր քաղցր պղպեղ
- Աղ
- Կանաչի կամ միկրոկանաչի
Պատրաստման եղանակը
Մանր կտրատում ենք սոխը և տապակում ձիթայուղի մեջ։ Երբ սոխը մի քիչ գույնը փոխում է, ավելացնում ենք քերած գազար և մի քանի րոպե տապակում ենք։ Ավելացնում ենք կարմիր քաղցր պղպեղ, մի պահ թողնում ենք բացվի բուսայուղի մեջ և ավելացնում ենք ջուր։
Շամպինյոնը և դդումը կտրտում ենք, ապա ավելացնում ենք կաթսայի մեջ։
Ավելացնում ենք նաև բրինձը և աղ՝ ըստ ճաշակի։
Երբ բոլոր բաղադրիչները եփվում են, կաթսան հանում ենք կրակից, թողնում ենք գոլանա, ապա բլենդերով լավ հարում ենք, որպիսի ստացվի թթվասերից մի քիչ թույլ զանգված։ Անհրաժեշտության դեպքում կարող ենք ավելացնել եռացրաց, գոլացրած ջուր։

Մատուցելուց առաջ ավելացնում ենք թարմ կանաչի կամ միկրոկանաչի։
Բարի ախորժակ
Սունկով կրեմ ապուր
Հետաքրքիր է նաև․․․
Գազարով, խնձորով, կիտրոնով, իմբիրով ֆրեշ
- 15.03.2024
Կարկիր լոբիով և հավի կրծքամսով աղցան
- 23.02.2024
ՊԱՀԱԾՈՅԱՑՎԱԾ ՍՆԿՈՎ ՊԱՐԶ ԱՂՑԱՆ
- 23.02.2024
Բաստուրմա՝ հավի կրծքամսով, պարզ պատրաստում
- 19.12.2023
ՎԵՐՋԻՆՆԵՐԸ
Այաքս Ակադեմիա, ֆուտբոլային ակումբ
- 2025-11-25 13:46:00
Հայկ Աջապահյան, «Ամանորի հրաշքը» գրքի գեղեցիկ շնորհանդեսը
- 2025-11-22 18:16:00
Աստղիկ ստեղծագործ մտքի կենտրոն
- 2025-10-09 19:14:00
Լիլիթ Գուրօղլյան, LiGuro Academy հիմնադիր, ֆոնդհայթայթման մասնագետ
- 2025-09-30 19:19:00
Իվետա Մուկուչյան - «Այ, Այ, այ»
- 2025-09-30 07:40:00
ԲԱԺԱՆՈՐԴԱԳՐՎԵԼ
All Rights Reserved © 2025