Բաղադրիչներ

  1. Սմբուկ - 5-6 հատ, միջին չափի

Մարինադի համար

  1. Քացախ 6% - 100 մլ
  2. Ջուր - 2 բաժակ
  3. Մեխակ - 4-6 հատ
  4. Դափնու տերև - 5 հատ
  5. Հատիկավոր սև պղպեղ - 10 հատ
  6. Աղ - 1,5 ճաշի գդալ
  7. Շաքարավազ կամ մեղր - 3 ճաշի գդալ
  8. Սխտոր - 10 պճեղ
  9. Ձիթայուղ

Պատրաստման եղանակը

Սմբուկը լվանում ենք, հեռացնում ենք կեղևը։

Բարակ կտրտում ենք, աղ ենք անում, թողնում ենք 15-20 րոպե, որպիսի ջուրը դուրս գա, ապա տապակում ենք ձիթայուղի մեջ։

Պատրաստենք մարինադը

Մարինադի համար նախատեսված բոլոր բաղադրիչները խառնում ենք իրար, եռացնում ենք և թողնում ենք հովանա։

Սխտորը ճզմում ենք առանձին ամանի մեջ։

Սմբուկի կտորները թաթախում ենք մարինադի մեջ, հանում ենք, սխտորով պատում ենք յուրաքանչյուր սմբուկ և տեղափոխում ենք խորը կաթսայի մեջ։

Վերջում սմբուկների վրա նորից լցում ենք մարինադի ջուրը, պահում ենք սառնարանում 3-5 օր։

Բարի ախորժակ...