Բաղադրիչներ

  1. Խոզի փափուկ միս - 1,5 կգ
  2. Գազար - 1 հատ
  3. Սխտոր - 6 պճեղ
  4. Կարմիր պղպեղ - 3 ճաշի գդալ
  5. Սև պղպեղ - 0.5 ճաշի գդալ
  6. Աղ - 2 ճաշի գդալ

 

Պատրաստման եղանակը

Գազարը լվանում ենք, մաքրում կեղևը, կտրտում ենք փոքրիկ, երկար կտորների:

Սխտորը մաքրում ենք, մի մասը ճզմում, կամ մանր կտրտում ենք, մի մասը կտրտում ենք երկայնակի, գազարի նման:

 Խոզի միսը կտրում ենք լայնակի, դնում ենք աշխատանքային սեղանին, ներսի կողմից սուր դանակով կտրվածքներ ենք անում: Արանքներում դնում ենք գազար և կտրտած սխտոր:

Ապա վրան աղ, կարմիր և սև պղպեղ, ճզմած սխտոր ենք քսում: Պինդ փաթաթում ենք այնպես, որպիսի ստանանք ռուլետի տեսք: Որպիսի պահպանի իր տեսքը, կապում ենք հաստ թելով, ինչպես նկարում:

Ռուլետը բոլոր կողմերից աղ և կարմիր պղպեղ ենք քսում: Մի քանի շերտով փաթաթում ենք ֆոլգայով, որպիսի բաց տեղեր չմնան, եփում ենք ջեռոցում 190 աստիճանով մոտ 90 րոպե:

Եփելուց հետո ցանկալի է թողնել 1 օր, որպիսի համերը ավելի լավ խառնվեն:

Պետք է պահել սառնարանում: 

 Բարի ախորժակ