Բաղադրիչներ
- Խոզի փափուկ միս - 1,5 կգ
- Գազար - 1 հատ
- Սխտոր - 6 պճեղ
- Կարմիր պղպեղ - 3 ճաշի գդալ
- Սև պղպեղ - 0.5 ճաշի գդալ
- Աղ - 2 ճաշի գդալ
Պատրաստման եղանակը
Գազարը լվանում ենք, մաքրում կեղևը, կտրտում ենք փոքրիկ, երկար կտորների:
Սխտորը մաքրում ենք, մի մասը ճզմում, կամ մանր կտրտում ենք, մի մասը կտրտում ենք երկայնակի, գազարի նման:
Խոզի միսը կտրում ենք լայնակի, դնում ենք աշխատանքային սեղանին, ներսի կողմից սուր դանակով կտրվածքներ ենք անում: Արանքներում դնում ենք գազար և կտրտած սխտոր:

Ապա վրան աղ, կարմիր և սև պղպեղ, ճզմած սխտոր ենք քսում: Պինդ փաթաթում ենք այնպես, որպիսի ստանանք ռուլետի տեսք: Որպիսի պահպանի իր տեսքը, կապում ենք հաստ թելով, ինչպես նկարում:

Ռուլետը բոլոր կողմերից աղ և կարմիր պղպեղ ենք քսում: Մի քանի շերտով փաթաթում ենք ֆոլգայով, որպիսի բաց տեղեր չմնան, եփում ենք ջեռոցում 190 աստիճանով մոտ 90 րոպե:

Եփելուց հետո ցանկալի է թողնել 1 օր, որպիսի համերը ավելի լավ խառնվեն:
Պետք է պահել սառնարանում:
Բարի ախորժակ
Հետաքրքիր է նաև․․․
Սունկով կրեմ ապուր
- 18.03.2025
Գազարով, խնձորով, կիտրոնով, իմբիրով ֆրեշ
- 15.03.2024
Կարկիր լոբիով և հավի կրծքամսով աղցան
- 23.02.2024
ՊԱՀԱԾՈՅԱՑՎԱԾ ՍՆԿՈՎ ՊԱՐԶ ԱՂՑԱՆ
- 23.02.2024
ՎԵՐՋԻՆՆԵՐԸ
Այաքս Ակադեմիա, ֆուտբոլային ակումբ
- 2025-11-25 13:46:00
Հայկ Աջապահյան, «Ամանորի հրաշքը» գրքի գեղեցիկ շնորհանդեսը
- 2025-11-22 18:16:00
Աստղիկ ստեղծագործ մտքի կենտրոն
- 2025-10-09 19:14:00
Լիլիթ Գուրօղլյան, LiGuro Academy հիմնադիր, ֆոնդհայթայթման մասնագետ
- 2025-09-30 19:19:00
Իվետա Մուկուչյան - «Այ, Այ, այ»
- 2025-09-30 07:40:00
ԲԱԺԱՆՈՐԴԱԳՐՎԵԼ
All Rights Reserved © 2025