Բաղադրիչներ

  1. Հավկիթ - 3 հատ
  2. Շաքարավազ - 1 բաժակ
  3. Սոդա - 0,5 թեյի գդալ
  4. Թթվասեր - 3 ճաշի գդալ
  5. Ալյուր - 1 բաժակ
  6. Ջեմ - ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

Հավկիթները, շաքարավազը լավ հարում ենք: Թթվասերի մեջ լցնում ենք սոդան, խառնում ենք և ավելացնում ենք հավկիթի և շաքարավազի վրա: Ավելացնում ենք ալյուրը: Ստացվում է թույլ խմոր: Ջեռոցի թավայի վրա դնում ենք սննդային պերգամենտ, վրան մի փոքր բուսայուղ ենք քսում: Խմորը բարակ շերտով լցնում ենք թավայի մեջ:

Եփում ենք 180 աստիճան նախորոք տաքացված ջեռոցում 15-20 րոպե: Խմորը հանում ենք ջեռոցից, և տաք վիճակում վրան քսում ենք ջեմը, ապա փաթաթում ենք ռուլետի նման:

Հովանալուց հետո կարող ենք զարդարել գլազուրով, շաքարի փոշիով, շոկոլադով, մրգերով...

Բարի ախորժակ