Բաղադրիչներ

  1. Ջուր՝ տաք- 250մլ
  2. Թթխմոր - 2 ճաշի գդալ (5-10 գրամ)
  3. Շաքարավազ - 1 թեյի գդալ
  4. Աղ - 1 թեյի գդալ
  5. Ալյուր - 300-350 գրամ
  6. Ձիթապտղի յուղ - 1 ճաշի գդալ

Պատրաստման եղանակը

Տարայի մեջ խառնում ենք ալյուրը, շաքարավազը, աղը: Ավելացնում ենք ձիթապտղի յուղը: Տաք ջրի մեջ լցնում ենք թթխմորը: Լավ խառնում ենք և թողնում ենք մինչև փրփրի, որից հետո ավելացնում ենք ալյուրին: Ձեռքերով հունցում ենք պինդ խմոր: Խմորը ծածկում ենք մաքուր սրբիչով և թողնում ենք 30 րոպե, մինչև խմորը բարձրանա: Ստացվում է շատ փափուկ և համեղ խմոր:

Բարի ախորժակ