Բաղադրիչներ
- Ջուր - 1,5 բաժակ
- Աղ - 1/4 ճաշի գդալ
- Ալյուր - 4 բաժակ
- Թթվասեր 20% յուղայնությամբ - 3 ճաշի գդալ
- Սուլուգունի պանիր - 500 գրամ
- Պոմիդոր - 1կգ
- Սխտոր - 3 պճեղ
- Աղ, համեմ
- Բամբուկե փայտիկներ

Պատրաստման եղանակը
Խառնում ենք միմյանց ալյուրը և ջուրը: Հունցում ենք խմոր: Տալիս ենք գնդակի տեսք և թողնում 10 րոպե: Ապա բացում ենք խմորը, քսում ենք թթվասեր, փաթաթում ենք ռուլետի նման: Թողնում ենք ևս 10 րոպե:
Լվանում ենք պոմիդորը և մանր մտրատում ենք:
Հեռացնում ենք սխտորի կճեպը, լվանում ենք, մանրացնում:
Մանրացնում ենք նաև համեմը, խառնում սխտորի հետ, վրան աղ ցանում:
Քառակուսիներով կտրտում ենք սուլուգունի պանիրը:
Խմորը բացում ենք, 3սմ հաստությամբ կտրտում ենք, մեջտեղում դնում ենք վերը թվարկված բաղադրիչները, բամբուկե փայտիկը, փակում ենք եզրերը:
Եփել կամ ջեռոցում, կամ թավայի մեջ՝ քիչ բուսայուղով:
Հետաքրքիր է նաև․․․
Սունկով կրեմ ապուր
- 18.03.2025
Գազարով, խնձորով, կիտրոնով, իմբիրով ֆրեշ
- 15.03.2024
Կարկիր լոբիով և հավի կրծքամսով աղցան
- 23.02.2024
ՊԱՀԱԾՈՅԱՑՎԱԾ ՍՆԿՈՎ ՊԱՐԶ ԱՂՑԱՆ
- 23.02.2024
ՎԵՐՋԻՆՆԵՐԸ
Այաքս Ակադեմիա, ֆուտբոլային ակումբ
- 2025-11-25 13:46:00
Հայկ Աջապահյան, «Ամանորի հրաշքը» գրքի գեղեցիկ շնորհանդեսը
- 2025-11-22 18:16:00
Աստղիկ ստեղծագործ մտքի կենտրոն
- 2025-10-09 19:14:00
Լիլիթ Գուրօղլյան, LiGuro Academy հիմնադիր, ֆոնդհայթայթման մասնագետ
- 2025-09-30 19:19:00
Իվետա Մուկուչյան - «Այ, Այ, այ»
- 2025-09-30 07:40:00
ԲԱԺԱՆՈՐԴԱԳՐՎԵԼ
All Rights Reserved © 2025