Բաղադրիչներ
- Կարագ - 200 գրամ
- Շաքարավազ - 100 գրամ
- Ձու - 2 հատ
- Թթվասեր - 300 գրամ
- Ալյուր - 4 բաժակ
- Սոդա - 1 թեյի գդալ
- Աղ - մի պտղունց
Կրեմ
- Կարագ - 200 գրամ
- Խտացրած կաթ - 380 գրամ
- Թթվասեր - 200 գրամ
Պատրաստման եղանակը
Հարում ենք շաքարավազը և կարագը, մինչև դառնա միասեռ զանգված: Ապա փոքր բաժիններով ավելացնում ենք ձուն, թթվասերը և նորից լավ հարում ենք:

Ավելացնում ենք ալյուրը, սոդան, աղը և հունցում ենք պինդ խմոր:

Խմորը բաժանում ենք փոքր գնդերի:
Յուրաքանչյուր գունդ գրտնակի օգնությամբ բարակ բացում ենք, տալիս ենք թավայի ձևը և թխում ենք 180 աստիճան ջերմությամբ, մինչև խմորի գույնտ դառանա վարդագույն:
Պատրաստենք կրեմ:
Լավ հարում ենք կարագը և խտացրած կաթը: Շարունակելով հարել ավելացնում ենք թթվասերը:
Խմորի բոլոր շերտերին քսում ենք կրեմ: Կրեմի մնացերդով պատում ենք տորթի վերևի շերտը և կողերը:
Միկադոն տեղափոխում ենք սառնարան 4 ժամով: Մատուցելուց առաջ ցանկալի է 30 րոպե թողնել սենյակային ջերմաստիճանում:
Բարի ախորժակ
Հետաքրքիր է նաև․․․
Սունկով կրեմ ապուր
- 18.03.2025
Գազարով, խնձորով, կիտրոնով, իմբիրով ֆրեշ
- 15.03.2024
Կարկիր լոբիով և հավի կրծքամսով աղցան
- 23.02.2024
ՊԱՀԱԾՈՅԱՑՎԱԾ ՍՆԿՈՎ ՊԱՐԶ ԱՂՑԱՆ
- 23.02.2024
ՎԵՐՋԻՆՆԵՐԸ
Այաքս Ակադեմիա, ֆուտբոլային ակումբ
- 2025-11-25 13:46:00
Հայկ Աջապահյան, «Ամանորի հրաշքը» գրքի գեղեցիկ շնորհանդեսը
- 2025-11-22 18:16:00
Աստղիկ ստեղծագործ մտքի կենտրոն
- 2025-10-09 19:14:00
Լիլիթ Գուրօղլյան, LiGuro Academy հիմնադիր, ֆոնդհայթայթման մասնագետ
- 2025-09-30 19:19:00
Իվետա Մուկուչյան - «Այ, Այ, այ»
- 2025-09-30 07:40:00
ԲԱԺԱՆՈՐԴԱԳՐՎԵԼ
All Rights Reserved © 2025