Բաղադրիչներ
Մեղրը - 3ճ/գ
Սոդա 1թ/գ
Կարագ 100գ
Ձու - 4 հատ
Շաքարավազ 180գ
Ալյուր
Կրեմ
Կարագ - 200 գ
Շաքարավազ - 1 բաժակ
Կաթ - 1 բաժակ
Պատրաստման եղանակը
Մեղրը և սոդան մարմանդ կրակով եփում ենք այնքան, մինչև կարամելային երանգ ստանա, ավելացնում ենք կարագ ու եփել ևս 2-3րոպե։
Ձուն հարում ենք շաքարավազով, մինչև սպիտակի, ավելացնում ենք մեղրով զանգվածը, այնքան ալյուր, մինչև փափուկ խմոր ստացվի։ Բաժանում ենք 4-5 գնդի, գրտնակում, թխում 200° տաքացրած ջեռոցում։
ԿՐԵՄ
Կարագը հարում ենք շաքարավազով, քիչ-քիչ ավելացնում ենք եփած, գոլ կաթ։ Հարում ենք, ավելացնում վանիլին։
Ձևավորում ենք խմորի փշրանքներով։

Բարի ախորժակ։
Հեղինակ՝ Արևիկ Աշուրյան
Հետաքրքիր է նաև․․․
Սունկով կրեմ ապուր
- 18.03.2025
Գազարով, խնձորով, կիտրոնով, իմբիրով ֆրեշ
- 15.03.2024
Կարկիր լոբիով և հավի կրծքամսով աղցան
- 23.02.2024
ՊԱՀԱԾՈՅԱՑՎԱԾ ՍՆԿՈՎ ՊԱՐԶ ԱՂՑԱՆ
- 23.02.2024
ՎԵՐՋԻՆՆԵՐԸ
Այաքս Ակադեմիա, ֆուտբոլային ակումբ
- 2025-11-25 13:46:00
Հայկ Աջապահյան, «Ամանորի հրաշքը» գրքի գեղեցիկ շնորհանդեսը
- 2025-11-22 18:16:00
Աստղիկ ստեղծագործ մտքի կենտրոն
- 2025-10-09 19:14:00
Լիլիթ Գուրօղլյան, LiGuro Academy հիմնադիր, ֆոնդհայթայթման մասնագետ
- 2025-09-30 19:19:00
Իվետա Մուկուչյան - «Այ, Այ, այ»
- 2025-09-30 07:40:00
ԲԱԺԱՆՈՐԴԱԳՐՎԵԼ
All Rights Reserved © 2025