Բաղադրիչներ

  1. Բուլղարական պղպեղ- 3 կգ
  2. Պոմիդոր - 3 կգ
  3. Շաքարավազ - 1,5 բաժակ
  4. Աղ - 4 ճաշի գդալ
  5. Բուսայուղ - 200 մլ
  6. Սև հատիկավոր պղպեղ - 8 հատիկ
  7. Քացախ - 80 մլ
  8. Դափնու տերև

Պատրաստման եղանակը

Լավ լվանում ենք բանջարեղենը։

Պղպեղի միջուկը հեռացնում ենք, կտրտում ենք։

Կտրտում ենք նաև պոմիդորը և պղպեղի հետ աղում ենք մսաղացով։

Ստացված զանգվածը թույլ կրակի վրա եփում ենք 35-40 րոպե, ավելացնում ենք հատիկավոր սև պղպեղ, դափնու տերև, քացախ, եփում ենք ևս 7-10 րոպե։

Լեչոն լցնում ենք ստերիլիզացրած բանկաների մեջ, հերմետիկ փակում ենք, շրջում ենք և թողնում հովանա, որից հետո կարող ենք տեղափոխել։

Բարի ախորժակ։