Բաղադրություն
- Քամած մածուն - 500 գրամ
- Վարունգ - 500 գրամ
- Սամիթ՝ ըստ ճաշակի
- Աղ, սև պղպեղ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Վարունգը լավ լվանում ենք, ձողիկների տեսքով կտրատում։ Թողնում ենք մի քիչ, որպիսի մեջի ջուրը դուրս գա, բայց չի կարելի թույլ տալ, որ վարունգի ձողիկները չորանան։ Կարող ենք անձեռոցիկով թեթև հեռացնել ջուրը։
Մանր կտրտելու ենք սամիթը։
Վարունգի ձողիկների վրա լցնում ենք քամած մածունը, կտրտած սամիթը, աղը, սև պղպեղը, խառնում ենք և կարող ենք մատուցել։
Այս աղցանը կարող ենք փակ տարայով պահել սառնարանում մինչև 2 օր։
Բարի ախորժակ։
Մեկնաբանել