Բաղադրիչներ
Խմոր
- Ալյուր - 150 գրամ
- Հավկիթ - 5 հատ
- Շաքարավազ - 200 գրամ
- Բուսայուղ - 1 ճաշի գդալ
- Թթխմոր - 2 թեյի գդալ
- Վանիլին - 10 գրամ
- Աղ - մի պտղունց
Կրեմ
- Կաթ - 500մլ
- Ալյուր - 80 գրամ
- Շաքարավազ - 100 գրամ
- Դեղնուց - 4 հատ
- Կարագ - 250 գրամ
- Վանիլին - ըստ ճաշակի
-
Աղ - մի պտղունց
Դոնդող բալով
- Առանց կորիզի բալ - 250 գրամ
- Բալի դոնդող - 2 տուփ
- Բալի հյութ - 0,5 լիտր
Գլազուր
- Սև շոկոլադ - 100 գրամ
- Բարձր յուղայնությամբ սերուցք - 80մլ
- Կարագ - 30 գրամ
Պատրաստման եղանակը
Պատրաստենք խմորը Մեծ տարայի մեջ հարում ենք հավկիթները, փոքր բաժիններով ավելացնում ենք շաքարավազը և աղը: Հարում ենք այնքան, մինչև զանգվածը ավելանա 2-3 անգամ և սպիտակի: Աստիճանաբար ավելացնում ենք ալյուրը և թթխմորը: Լավ խառնելուց հետո ավելացնում ենք բուսայուղը, նորից խառնում ենք: Ջեռոցի տարայի մեջ դնում ենք սննդային թուղթ, լցնում ենք ստացված խմորը և եփում ենք ջեռոցում 180 աստիճան ջերմությամբ մոտավորապես 25-30 րոպես:
Կարևոր է. Բիսկվիթը թխելուց առաջին 15 րոպեների ժամանակ ջեռոցի դուռը չի կարելի բացել:
Պատրաստենք կրեմը Սառը կաթի մոտավոր կեսը խառնում ենք դեղնուցի, շաքարավազի, աղի և այլուրի հետ: Պետք է ստացվի միասեռ զանգված, առանց գնդերի: Կաթի մնացած մասը դնում ենք թույլ կրակի վրա: Եռալուց հետո աստիճանաբար ավելացնում ենք կաթնային խառնուրդը: Անընդհատ խառնում ենք մինչև պնդանա: Փափուկ կարագը հարիչով լավ հարում ենք մինչև սպիտակի: Շարունակելով հարել ավելացնում ենք կաթնային զանգվածը և վանիլինը: Պետք է ստացվի միասեռ զանգված: Պատրաստենք դոնդողը Բալի հյութը եռացնում ենք: Ավելացնում ենք 2 տուփ դոնդող, լավ խառնում ենք, թողնում ենք հովանա: Հենց սկսում է պնդվել, ավելացնում ենք բալերը և խառնում ենք: Գլազուր Սերուցքը եռացնում ենք, ավելացնում ենք կոտրատած շոկոլադ: Ապա ավելացնում ենք կարագը և լավ խառնում ենք: Թողնում ենք հովանա: Պատրաստում ենք տորթը Թխված բիսկվիթը բաժանում ենք երկու մասի: Առաջին շերտի վրա քսում ենք կրեմը, ապա տեղափոխում ենք սառնարան, մինչև կրեմը պնդանա: Ապա վրան քսում ենք բալով դոնդողը: Առաջին շերտի վրա դնում ենք երկրորդ բիսկվիթը, մի թեթև սեղմում ենք: Տեղափոխում ենք սառնարան 3-4 ժամով: Վրայի շերտին քսում ենք գլազուրը, կարող ենք զարդարել բալի հատիկներով, շոկոլադե փշուրներով, և տեղափոխում ենք սառնարան: Մատուցելուց առաջ հանում ենք սառնարանից և վայելում ենք: Բարի ախորժակ
Մեկնաբանել