Բաղադրիչներ
Խմորի համար
- Ալյուր - 3 բաժակ
- Կարագ - 250 գրամ
- Սոդա - 1 թեյի գդալ
- Շաքարավազ - 1 բաժակ
Միջուկի համար
- Կաթնաշոռ - 0,5 գրամ
- Ձու - 3 հատ
- Շաքարավազ - 1 բաժակ
- Չամիչ - 100 գրամ
- Վանիլին
Պատրաստման եղանակը
Ալյուրը մաղում ենք, ավելացնում ենք կարագը, որը կարող ենք նախորոք քառակուսիներով կտրատել, շաքարավազը, սոդան և լավ տրորում ենք, որից հետո խմորը դանակիով, արագ շարժումներով «կտրտում» ենք: Մեր անսովոր խմորը տեղափոխում ենք սառնարան:
Պատրաստում ենք միջուկը. Լավ հարում ենք կաթնաշոռը ձվի, շաքարավազի և վանիլինի հետ, կարող ենք օգտագործել բլենդեր կամ հարիչ: Ավելացնում ենք չամիչ և խառնում ենք: Խմորը հանում ենք սառնարանից, մեծ մասը ջեռոցի տապակի վրա հավասար շերտով տարածում ենք: Պետք չէ շատ սեղմել: Հավասարեցնում ենք, եզրերը քիչ բարձրացնում ենք: Վրան լցնում ենք կաթնաշոռով միջուկը, ապա երրորդ շերտով լցնում ենք մնացած խմորը:
Ջեռոցը տաքացնում ենք 180°C, եփում ենք 40-50 րոպե:
Բարի ախորժակ
Հետաքրքիր է նաև․․․
Սունկով կրեմ ապուր
- 18.03.2025
Գազարով, խնձորով, կիտրոնով, իմբիրով ֆրեշ
- 15.03.2024
Կարկիր լոբիով և հավի կրծքամսով աղցան
- 23.02.2024
ՊԱՀԱԾՈՅԱՑՎԱԾ ՍՆԿՈՎ ՊԱՐԶ ԱՂՑԱՆ
- 23.02.2024
ՎԵՐՋԻՆՆԵՐԸ
Այաքս Ակադեմիա, ֆուտբոլային ակումբ
- 2025-11-25 13:46:00
Հայկ Աջապահյան, «Ամանորի հրաշքը» գրքի գեղեցիկ շնորհանդեսը
- 2025-11-22 18:16:00
Աստղիկ ստեղծագործ մտքի կենտրոն
- 2025-10-09 19:14:00
Լիլիթ Գուրօղլյան, LiGuro Academy հիմնադիր, ֆոնդհայթայթման մասնագետ
- 2025-09-30 19:19:00
Իվետա Մուկուչյան - «Այ, Այ, այ»
- 2025-09-30 07:40:00
ԲԱԺԱՆՈՐԴԱԳՐՎԵԼ
All Rights Reserved © 2025