Բաղադրիչներ

  1. Մսի ֆարշ - 500 գրամ
  2. Պոմիդոր - 2  հատ
  3. Կարտոֆիլ - 5 հատ
  4. Կաթ - ¼ բաժակ
  5. Պանիր՝ քերած - 150գ
  6. Հավկիթ - 1 հատ
  7. Սոխ - 1 հատ
  8. Սխտոր - 3 պճեղ
  9. Սպիտակ հաց - 1 կտոր
  10. Պաքսիմատ - 100 գրամ
  11. Բուսական յուղ
  12. Կանաչի
  13. Աղ և պղպեղ

Պատրաստման եղանակը.

Հացը դնում ենք կաթի մեջ 5 րոպե: Մաքրում ենք սոխը և սխտորը: Մանր կտրատում ենք: Ապա կտրատում ենք պոմիդորը և կանաչին: Լավ խառնում ենք ձուն, ֆարշը, հացը, մանրացված սոխը, պոմիդորը, պանիրը և կանաչին:  Ավելացնում ենք աղը, պղպեղը ըստ ճաշակի և խառնել: Ձևավորում ենք կոտլետներ, բոլոր կողմերից թաթախում ենք պաքսիմատի մեջ: Լվանում և կտրտում ենք կարտոֆիլը 6-8 մասի, ավելացնում ենք բուսական յուղ, աղ, կանաչի:

Ջեռոցի տարան պատում ենք բուսական յուղով, հավասար դասավորում ենք կոտլետները և կարտոֆիլը:

Եփում ենք 35 րոպե 200°C:

Բարի ախորժակ: