Բաղադրիչներ
- Հավկիթ - 2 հատ
- Ալյուր - 3 ճաշի գդալ
- Կարագ - 200 գրամ
- Շաքարավազ - 200 գրամ
- Վանիլին
- Փխրեցուցիչ - 1 թեյի գդալ
- Ջեմ - 500 գրամ
Պատրաստման եղանակը
Մինչև պատրաստել սկսելը նախորոք կարագը մի քանի ժամ թողնում ենք սենյակում, որպիսի փափկի: Կամ կարող ենք փափկեցնել միկրոալիքային վառարանում:
Փափուկ կարագի վրա լցնում ենք շաքարավազը և վանիլինը: Լավ խառնում ենք:
Ավելացնում ենք հավկիթները և նորից լավ խառնում ենք:
Խառնում ենք ալյուրն ու փխրեցուցիչը, փոքր բաժիններով լցնում ենք խմորի վրա:
Պետք է ստացվի փափուկ, մատներին չկպչող խմոր:
Խմորը բաժանում ենք երկու՝ մեծ և փոքր մասերի:

Փոքր խմորը տեղափոխում ենք սառցախցիկ, իսկ մեծով պատում ենք ջեռոցի ձևամանի հատակը և պատերը, ինչպես նկարում: Մեջ հավասարաչափ լցնում ենք ջեմը:

Երբ փոքր խմորը լավ սառչում է, քերում և լցնում ենք ջեմի վրա:

Միացնում ենք ջեռոցը 180 աստիճան, թխում ենք պիրոգը 35-40 րոպե:
Բարի ախորժակ...
Հետաքրքիր է նաև․․․
Սունկով կրեմ ապուր
- 18.03.2025
Գազարով, խնձորով, կիտրոնով, իմբիրով ֆրեշ
- 15.03.2024
Կարկիր լոբիով և հավի կրծքամսով աղցան
- 23.02.2024
ՊԱՀԱԾՈՅԱՑՎԱԾ ՍՆԿՈՎ ՊԱՐԶ ԱՂՑԱՆ
- 23.02.2024
ՎԵՐՋԻՆՆԵՐԸ
Այաքս Ակադեմիա, ֆուտբոլային ակումբ
- 2025-11-25 13:46:00
Հայկ Աջապահյան, «Ամանորի հրաշքը» գրքի գեղեցիկ շնորհանդեսը
- 2025-11-22 18:16:00
Աստղիկ ստեղծագործ մտքի կենտրոն
- 2025-10-09 19:14:00
Լիլիթ Գուրօղլյան, LiGuro Academy հիմնադիր, ֆոնդհայթայթման մասնագետ
- 2025-09-30 19:19:00
Իվետա Մուկուչյան - «Այ, Այ, այ»
- 2025-09-30 07:40:00
ԲԱԺԱՆՈՐԴԱԳՐՎԵԼ
All Rights Reserved © 2025