Բաղադրիչներ

  1. Հավկիթ - 2 հատ
  2. Ալյուր - 3 ճաշի գդալ
  3. Կարագ - 200 գրամ
  4. Շաքարավազ - 200 գրամ
  5. Վանիլին
  6. Փխրեցուցիչ - 1 թեյի գդալ
  7. Ջեմ - 500 գրամ 

Պատրաստման եղանակը

 Մինչև պատրաստել սկսելը նախորոք կարագը մի քանի ժամ թողնում ենք սենյակում, որպիսի փափկի: Կամ կարող ենք փափկեցնել միկրոալիքային վառարանում:

Փափուկ կարագի վրա լցնում ենք շաքարավազը և վանիլինը: Լավ խառնում ենք: 

Ավելացնում ենք հավկիթները և նորից լավ խառնում ենք:

Խառնում ենք ալյուրն ու փխրեցուցիչը, փոքր բաժիններով լցնում ենք խմորի վրա:

Պետք է ստացվի փափուկ, մատներին չկպչող խմոր:

Խմորը բաժանում ենք երկու՝ մեծ և փոքր մասերի:

Փոքր խմորը տեղափոխում ենք սառցախցիկ, իսկ մեծով պատում ենք ջեռոցի ձևամանի հատակը և պատերը, ինչպես նկարում: Մեջ հավասարաչափ լցնում ենք ջեմը:

Երբ փոքր խմորը լավ սառչում է, քերում և լցնում ենք ջեմի վրա:

 Միացնում ենք ջեռոցը 180 աստիճան, թխում ենք պիրոգը 35-40 րոպե:

Բարի ախորժակ...