Բաղադրիչներ

  1.  Կաթնաշոռ - 200 գրամ
  2. Շաքարավազ - 3 ճաշի գդալ
  3. Թթվասեր - 5 ճաշի գդալ
  4. Ձու - 2 հատ
  5. Սպիտակաձավար - 3 ճաշի գդալ
  6. Կարագ՝ հալված - 2 ճաշի գդալ
  7. Թթխմոր - 1 թեյի գդալ
  8. Վանիլին
  9. Չրեր ըստ ճաշակի

  Պատրաստման եղանակը Կաթնաշոռը խառնում ենք շաքարի, ձվի, վանիլինի և թթխմորի հետ: Ավելացնում ենք կարագը, թթվասերը և սպիտակաձավարը: Լավ խառնում ենք: Եթե ցանկանում եք, կարող եք ավելացնել կտրտված չրեր: Վերցնում ենք կեքսի համար նախատեսված ձևամաններ, պատում ենք կարագով, կեսը լցնում ենք խմորը: Թխում ենք 180C ջերմաստիճանում մինչև վարդագույն դառնալը: Սառելուց հետո հանում ենք ձևամաններից, Մատուցում ենք թթվասերային սոուսով՝ թթվասեր + շաքարավազ, կամ ցանկացած մուրաբայով: Բարի ախորժակ