Բաղադրություն

  • Ելակ - 700 գրամ
  • Ջուր - 2 լիտր
  • Շաքարավազ - 250 գրամ / ըստ ճաշակի
  • Կիտրոնաթթու - կես թեյի գդալ

Պատրաստման եղանակը

Ելակը լվանում ենք, թողնում ենք մի քիչ չորանա, ապա լցնում ենք բանկաների մեջ մոտ 1/3 կամ 1/4 չափով, ըստ ճաշակի։

Խորը կաթսայի մեջ լցնում ենք ջուրը, եռացնում ենք, ավելացնում ենք շաքարավազը, կիտրոնաթթուն։ Երբ որ լավ եռում է ջրային զանգվածը, լցնում ենք ելակով լցված բանկայի մեջ և անմիջապես հերմետիկ փակում ենք։  

Ելակի կոմպոտ

 Կարող եք կոմպոտով լցված բանկան թարս դնել և թողնել մինչև հովանա, ապա դնել արևից պաշտպանված, սառը տարածքում։

Բարի ախորժակ։