Բաղադրություն
- Ելակ - 700 գրամ
- Ջուր - 2 լիտր
- Շաքարավազ - 250 գրամ / ըստ ճաշակի
- Կիտրոնաթթու - կես թեյի գդալ
Պատրաստման եղանակը
Ելակը լվանում ենք, թողնում ենք մի քիչ չորանա, ապա լցնում ենք բանկաների մեջ մոտ 1/3 կամ 1/4 չափով, ըստ ճաշակի։
Խորը կաթսայի մեջ լցնում ենք ջուրը, եռացնում ենք, ավելացնում ենք շաքարավազը, կիտրոնաթթուն։ Երբ որ լավ եռում է ջրային զանգվածը, լցնում ենք ելակով լցված բանկայի մեջ և անմիջապես հերմետիկ փակում ենք։

Կարող եք կոմպոտով լցված բանկան թարս դնել և թողնել մինչև հովանա, ապա դնել արևից պաշտպանված, սառը տարածքում։
Բարի ախորժակ։
Հետաքրքիր է նաև․․․
Սունկով կրեմ ապուր
- 18.03.2025
Գազարով, խնձորով, կիտրոնով, իմբիրով ֆրեշ
- 15.03.2024
Կարկիր լոբիով և հավի կրծքամսով աղցան
- 23.02.2024
ՊԱՀԱԾՈՅԱՑՎԱԾ ՍՆԿՈՎ ՊԱՐԶ ԱՂՑԱՆ
- 23.02.2024
ՎԵՐՋԻՆՆԵՐԸ
Այաքս Ակադեմիա, ֆուտբոլային ակումբ
- 2025-11-25 13:46:00
Հայկ Աջապահյան, «Ամանորի հրաշքը» գրքի գեղեցիկ շնորհանդեսը
- 2025-11-22 18:16:00
Աստղիկ ստեղծագործ մտքի կենտրոն
- 2025-10-09 19:14:00
Լիլիթ Գուրօղլյան, LiGuro Academy հիմնադիր, ֆոնդհայթայթման մասնագետ
- 2025-09-30 19:19:00
Իվետա Մուկուչյան - «Այ, Այ, այ»
- 2025-09-30 07:40:00
ԲԱԺԱՆՈՐԴԱԳՐՎԵԼ
All Rights Reserved © 2025