Բաղադրիչներ

  1. Ելակ - 1 կիլոգրամ
  2. Շաքարավազ - 500 գրամ
  3. Ջուր - 500 գրամ
  4. Կիտրոն - 1 հատ
  5. Շաքարի փոշի

Պատրաստման եղանակը

Կիտրոնը լվանում ենք, կեղևը մանր քերում ենք, իսկ միջուկը քամում ենք, որպիսի հյութը դուրս գա: Ելակը լավ լվանում ենք, հեռացնում ենք պոչիկները: Շաքարավազը խառնում ենք ջրի հետ և եփում ենք թույլ կրակի վրա: Երբ շաքարավազը լուծվում է, բայց դեռ չի եռում, ավելացնում ենք կիտրոնը և ելակը: Հենց զանգվածը սկսում է եռալ, կրակը անջատում ենք:

Ամբողջապես սառչելուց հետո ևս անգամ կրկնում ենք վերը նշված քայլերը: Պարտադիր է, որպիսի զանգվածը չեռա: Հիգերորդ անգամ եփելուց հետո ելակները քամում ենք, տեղափոխում ենք չորանցնելու համար նախատեսված հարթ ամանի մեջ, որի վրա ցանկալի է սննդային թուղթ դնել: Չորացնելու ընթացքում պետք է մի քանի անգամ շրջել ելակները, որպիսի բոլոր կողմերից հավասար չորանա: Երբ ելակին սեղմելուց ջուր դուրս չի գալիս, ելակի չիրը պատրաստ է: Բարի ախորժակ