Բաղադրիչներ
- Հավի ձու - 4 հատ
- Ալյուր - 2-3 ճաշի գդալ
- Սխտոր - 1 պճեղ
- Բուսայուղ
- Աղ, կանաչի, ձիթայուղ, ջուր ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Ձուն լավ հարում ենք մեծ տարայի մեջ, ավելացնում ենք աղ, թողնում ենք մի քանի րոպե հանգստանա:

Փոքր բաժիններով ավելացնում ենք ալյուր, պարբերաբար խառնում ենք, որպիսի ալյուրե գնդեր չառաջանան:

Ըստ ցանկության ավելացնում ենք մի քիչ ջուր, որպիսի զանգվածը դառնա ավելի թույլ և ավելանա փափկությունը:
Շատ մանր կտրտում ենք սխտորը և կանաչին, ավելացնում ենք ձվի զանգվածի վրա, լավ խառնում ենք:
Թավան պատում ենք քիչ բուսայուղով, շերեփով լցնում ենք ձուն և տապակում ենք թույլ կրակի վրա:
Ալյուրով ձվածեղը պատրաստ է: Ստացվում է շատ համեղ, նուրբ նախաճաշ:

Բարի ախորժակ
Հետաքրքիր է նաև․․․
Սունկով կրեմ ապուր
- 18.03.2025
Գազարով, խնձորով, կիտրոնով, իմբիրով ֆրեշ
- 15.03.2024
Կարկիր լոբիով և հավի կրծքամսով աղցան
- 23.02.2024
ՊԱՀԱԾՈՅԱՑՎԱԾ ՍՆԿՈՎ ՊԱՐԶ ԱՂՑԱՆ
- 23.02.2024
ՎԵՐՋԻՆՆԵՐԸ
Այաքս Ակադեմիա, ֆուտբոլային ակումբ
- 2025-11-25 13:46:00
Հայկ Աջապահյան, «Ամանորի հրաշքը» գրքի գեղեցիկ շնորհանդեսը
- 2025-11-22 18:16:00
Աստղիկ ստեղծագործ մտքի կենտրոն
- 2025-10-09 19:14:00
Լիլիթ Գուրօղլյան, LiGuro Academy հիմնադիր, ֆոնդհայթայթման մասնագետ
- 2025-09-30 19:19:00
Իվետա Մուկուչյան - «Այ, Այ, այ»
- 2025-09-30 07:40:00
ԲԱԺԱՆՈՐԴԱԳՐՎԵԼ
All Rights Reserved © 2025