Բաղադրիչներ
- Ալյուր - 2 բաժակ
- Հավկիթ - 3 հատ
- Բուսայուղ - 2 ճաշի գդալ
- Շաքարավազ - 2 թեյի գդալ
- Կարագ - 100 գրամ
- Գազավորված հանքային ջուր - 0,5 լիտր
- Աղ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Առանձնացնում ենք հավկիթի սպիտակուցը և դեղնուցը։
Շաքարավազի վրա լցնում ենք հանքային ջուր, լավ խառնում ենք մինչև շաքարավազը լուծվի։
Ավելացնում ենք բուսայուղը, դեղնուցը և աղը։ Լավ հարում ենք հարիչով, որպիսի զանգվածը սպիտակի։
Փոքր չափերով, պարբերաբար խառնելով ավելացնում ենք ալյուրը։
Առանձին հարում ենք սպիտակուցները, մինչև ստացվի պինդ զանգված, ապա ավելացնում ենք խմորին։
Խառնելուց հետո խմորը պատրաստ է։
Թավան խոհանոցային վրձինով թեթևակի պատում ենք բուսայուղով միայն մեկ անգամ։
Շերեփով խմորը լցնում ենք թավայի մեջ, տապակում ենք 2 կողմից։

Բարի ախորժակ
Հետաքրքիր է նաև․․․
Սունկով կրեմ ապուր
- 18.03.2025
Գազարով, խնձորով, կիտրոնով, իմբիրով ֆրեշ
- 15.03.2024
Կարկիր լոբիով և հավի կրծքամսով աղցան
- 23.02.2024
ՊԱՀԱԾՈՅԱՑՎԱԾ ՍՆԿՈՎ ՊԱՐԶ ԱՂՑԱՆ
- 23.02.2024
ՎԵՐՋԻՆՆԵՐԸ
Այաքս Ակադեմիա, ֆուտբոլային ակումբ
- 2025-11-25 13:46:00
Հայկ Աջապահյան, «Ամանորի հրաշքը» գրքի գեղեցիկ շնորհանդեսը
- 2025-11-22 18:16:00
Աստղիկ ստեղծագործ մտքի կենտրոն
- 2025-10-09 19:14:00
Լիլիթ Գուրօղլյան, LiGuro Academy հիմնադիր, ֆոնդհայթայթման մասնագետ
- 2025-09-30 19:19:00
Իվետա Մուկուչյան - «Այ, Այ, այ»
- 2025-09-30 07:40:00
ԲԱԺԱՆՈՐԴԱԳՐՎԵԼ
All Rights Reserved © 2025