Բաղադրիչներ

  1. Ալյուր - 150 գրամ
  2. Կաթ - 200 գրամ
  3. Ձու - 1 հատ
  4. Թթխմոր -  1 թեյի գդալ
  5. Սոդա - 1/6 թեյի գդալ
  6. Բուսայուղ - 40 գրամ
  7. Շաքարավազ - 30 գրամ
  8. Աղ - մի պտղունց

Պատրաստման եղանակը

Խառնում ենք իրար ալյուրը, շաքարը, թթխմորը, աղը: Ձուն լավ հարում ենք, ավելացնում ենք կաթը և խառնում ենք, լցնում ենք ալյուրի վրա: Լավ խառնում ենք: Բուսայուղը հալեցնում ենք և լցնում ենք խմորի վրա, խառնում ենք: Տաք թավայի մեջ լցնում ենք մոտավորապես 2 ճաշի գդալ խմոր: Եփում ենք 2 կողմից, մինչև ստացվի ոսկեգույն երանգ: Ըստ ճաշակի կարող ենք վրան լցնել մուրաբա, մեղր կամ շոկոլադ... Բարի ախորժակ