Բաղադրիչներ 

  1. Հավի դոշ - 200 գրամ
  2. Պանիր - 100 գրամ
  3. Հավկիթ - 2 հատ
  4. Սոխ - 0.5 հատ
  5. Մայոնեզ - 100 գրամ
  6. Աղ, սև պղպեղ ըստ ճաշակի
  7. Նուռ

Պատրաստման եղանակը

Մանր կտրատում են սոխը, լցնում ենք խորը ամանի մեջ, վրան լցնում են եռման ջուր և աղ, թողնում ենք 10 րոպե: Խոշոր քերիչով անցկացնում ենք պանիրը: Մեկ հավկիթի սպիտակուցը առանձնացնում ենք, իսկ դեղնուցը և մյուս հավկիթը անցկացնում ենք քերիչով: Հավի դոշը եփում ենք և մանր կտրատում: Սոխի ջուրը քամում ենք, ավելացնում ենք հավկիթները, պանիրը և հավի ֆիլեն: Ավելացնում ենք մայոնեզը: Լավ խառնում ենք և տեղափոխում ենք մատուցվող ամանի մեջ, ձևավորում ենք երկարաճիտ կոշիկի նման: Կոշիկի ներքևի մասը զադարում ենք քերած պանիրով, իսկ վերևը՝ կտրտած սպիտակուցով: Մնացած հատվածը պատում ենք նռան հատիկներով: Կարող ենք պանրի կտորներով կամ թելիկներով կոշիկի կապեր պատրաստել:  Բարի ախորժակ