Բաղադրիչներ
- Հավի դոշ - 200 գրամ
- Պանիր - 100 գրամ
- Հավկիթ - 2 հատ
- Սոխ - 0.5 հատ
- Մայոնեզ - 100 գրամ
- Աղ, սև պղպեղ ըստ ճաշակի
- Նուռ
Պատրաստման եղանակը
Մանր կտրատում են սոխը, լցնում ենք խորը ամանի մեջ, վրան լցնում են եռման ջուր և աղ, թողնում ենք 10 րոպե: Խոշոր քերիչով անցկացնում ենք պանիրը: Մեկ հավկիթի սպիտակուցը առանձնացնում ենք, իսկ դեղնուցը և մյուս հավկիթը անցկացնում ենք քերիչով: Հավի դոշը եփում ենք և մանր կտրատում:
Սոխի ջուրը քամում ենք, ավելացնում ենք հավկիթները, պանիրը և հավի ֆիլեն: Ավելացնում ենք մայոնեզը: Լավ խառնում ենք և տեղափոխում ենք մատուցվող ամանի մեջ, ձևավորում ենք երկարաճիտ կոշիկի նման:
Կոշիկի ներքևի մասը զադարում ենք քերած պանիրով, իսկ վերևը՝ կտրտած սպիտակուցով: Մնացած հատվածը պատում ենք նռան հատիկներով: Կարող ենք պանրի կտորներով կամ թելիկներով կոշիկի կապեր պատրաստել:
Բարի ախորժակ
Հետաքրքիր է նաև․․․
Սունկով կրեմ ապուր
- 18.03.2025
Գազարով, խնձորով, կիտրոնով, իմբիրով ֆրեշ
- 15.03.2024
Կարկիր լոբիով և հավի կրծքամսով աղցան
- 23.02.2024
ՊԱՀԱԾՈՅԱՑՎԱԾ ՍՆԿՈՎ ՊԱՐԶ ԱՂՑԱՆ
- 23.02.2024
ՎԵՐՋԻՆՆԵՐԸ
Այաքս Ակադեմիա, ֆուտբոլային ակումբ
- 2025-11-25 13:46:00
Հայկ Աջապահյան, «Ամանորի հրաշքը» գրքի գեղեցիկ շնորհանդեսը
- 2025-11-22 18:16:00
Աստղիկ ստեղծագործ մտքի կենտրոն
- 2025-10-09 19:14:00
Լիլիթ Գուրօղլյան, LiGuro Academy հիմնադիր, ֆոնդհայթայթման մասնագետ
- 2025-09-30 19:19:00
Իվետա Մուկուչյան - «Այ, Այ, այ»
- 2025-09-30 07:40:00
ԲԱԺԱՆՈՐԴԱԳՐՎԵԼ
All Rights Reserved © 2025