Բաղադրիչներ
- Ելակ - 1 կիլոգրամ
- Շաքարավազ - 500 գրամ
- Ջուր - 500 գրամ
- Կիտրոն - 1 հատ
- Շաքարի փոշի
Պատրաստման եղանակը
Կիտրոնը լվանում ենք, կեղևը մանր քերում ենք, իսկ միջուկը քամում ենք, որպիսի հյութը դուրս գա: Ելակը լավ լվանում ենք, հեռացնում ենք պոչիկները: Շաքարավազը խառնում ենք ջրի հետ և եփում ենք թույլ կրակի վրա: Երբ շաքարավազը լուծվում է, բայց դեռ չի եռում, ավելացնում ենք կիտրոնը և ելակը: Հենց զանգվածը սկսում է եռալ, կրակը անջատում ենք:
Ամբողջապես սառչելուց հետո ևս անգամ կրկնում ենք վերը նշված քայլերը: Պարտադիր է, որպիսի զանգվածը չեռա: Հիգերորդ անգամ եփելուց հետո ելակները քամում ենք, տեղափոխում ենք չորանցնելու համար նախատեսված հարթ ամանի մեջ, որի վրա ցանկալի է սննդային թուղթ դնել: Չորացնելու ընթացքում պետք է մի քանի անգամ շրջել ելակները, որպիսի բոլոր կողմերից հավասար չորանա: Երբ ելակին սեղմելուց ջուր դուրս չի գալիս, ելակի չիրը պատրաստ է: Բարի ախորժակ
Մեկնաբանել