Բաղադրիչներ

  1. Մակարոն - 150 գրամ
  2. Հավի ձու - 3 հատ
  3. Մայոնեզ - 1 ճաշի գդալ
  4. Կանաչի (համեմ, սամիթ, կանաչ սոխ կամ մաղադանոս)
  5. Աղ, սև պղպեղ
  6. Բուսայուղ - 1 ճաշի գդալ

Պատրաստման եղանակը

Եփում ենք մակարոնները եռացող ջրում: Ջրի մեջ ավելացնում ենք աղ ըստ ճաշակի: Երբ մակարոնները եփում են, հեռացնում ենք ջուրը: Այդ ընթացքում խորը տարայի մեջ լցնում ենք ձուն, աղը և սև պղպեղը: Լավ լվանում ենք կանաչին և չորացնում ենք: Ապա մանր կտրատում ենք: Ավելացնում ենք ձվի վրա: Լավ խառնում ենք, ավելացնում ենք մայոնեզ, նորից լավ խառնում ենք:  Կարող ենք խառնել նաև հարիչով: Պետք է ստացվի համասեռ զանգված: Վերցնում ենք ջերմադիմացկուն ձևաման, որով և կարող ենք մատուցել: Հատակը և պատերը պատում ենք բուսայուղով: Լցնում ենք եփված մակարոնները, վրան լցնում ենք ձվի սուսը: Ջեռոցը տաքացնում ենք 200 աստիճան: Մակարոնը տեղափոխում ենք ջեռոց և եփում ենք 15-20 րոպե: Կարող ենք մատուցել: Բարի ախորժակ