• 03 july, 2024
     Մեղրով տորթ

    Մեղրով տորթ

    Բաղադրիչներ

    Մեղրը - 3ճ/գ

    Սոդա 1թ/գ

    Կարագ 100գ

    Ձու - 4 հատ

    Շաքարավազ 180գ

    Ալյուր

     

    Կրեմ

    Կարագ - 200 գ

    Շաքարավազ - 1 բաժակ

    Կաթ - 1 բաժակ

    Պատրաստման եղանակը

    Մեղրը և սոդան մարմանդ կրակով եփում ենք այնքան, մինչև կարամելային երանգ ստանա, ավելացնում ենք կարագ ու եփել ևս 2-3րոպե։

    Ձուն հարում ենք շաքարավազով, մինչև սպիտակի, ավելացնում ենք մեղրով զանգվածը, այնքան ալյուր, մինչև փափուկ խմոր ստացվի։ Բաժանում ենք 4-5 գնդի, գրտնակում, թխում 200° տաքացրած ջեռոցում։

    ԿՐԵՄ

    Կարագը հարում ենք շաքարավազով, քիչ-քիչ ավելացնում ենք եփած, գոլ կաթ։ Հարում ենք, ավելացնում վանիլին։

    Ձևավորում ենք խմորի փշրանքներով։

    Մեղրով տորթ

    Բարի ախորժակ։

    Հեղինակ՝ Արևիկ Աշուրյան

    Add comment

    Interesting also

    Be informed

    Your opinion is very important for us,and questions, suggestions or remarks raised by you will be answered.