• 03 july, 2024
     Հեղինակային տորթ Արևիկ Աշուրյանից

    Հեղինակային տորթ Արևիկ Աշուրյանից

    Բաղադրիչներ

    • Ձու - 7 հատ
    • Շաքարավազ - 1,5բ
    • Մեղր - 3ճ/գ
    • Սոդա - 1թ/գ
    • Քացախ - 1ճ/գ
    • Կարագ - 100գ
    • Կակաո - 4-5 ճ/գ
    • Ալյուր - 2,5բ

    Կրեմ

    • Կարագ - 250գ
    • Եփած խտացրած կաթ - 1 տուփ
    • Վանիլին

    Գլազուր

    • Կակաո - 5ճ/գ
    • Շաքարավազ - 1 բաժակ
    • Ջուր - 1 բաժակ
    • Ձեթ - 1 թ/գ
    • Կոնյակ 1 ճ/գ

    Պատրաստման եղանակը

     Ձուն հարում ենք, ապա հերթով ավելացնում շաքարավազը, մեղրը, սոդան, քացախը, սենյակային ջերմաստիճանի, փափուկ կարագը, կակաոն և այլուրը։ 

    Խմորը բաժանում ենք 3 մասի, լցնում ջեռոցի սինիի մեջ և թխում 180° տաքացրած ջեռոցում։ Կարող ենք օգտագործել յուղաթուղթ, որպիսի հետո շերտերը ավելի հեշտ դուրս գան սինիից։

    Ստացվում են շատ նուրբ և փափուկ շերտեր, պետք է զգույշ լինենք, որպիսի չկոտրվեն։ 

    Պատարաստենք կրեմը․

    Սենյակային ջերմաստիճանի, փափուկ կարագը հարիչով լավ հարում ենք, քիչ-քիչ ավելավցնում ենք եփած խտացրած կաթը, վանիլինը, և լավ հարում ենք։

     

    Պատրաստենք գլազուրը․

    Բոլոր բաղադրիչները խառնում ենք իրար և եփում թույլ կրակի վրա, պարբերաբար խառնելով։ Երբ զանգվածը սկսում է պնդանալ, հանում ենք կրակից և թողնում հովանա։

     

    Առաջին շերտին կրեմ ենք քսում և գլազուրի շերտեր անում, ինչպես նկարում։ Վրան դնում ենք երկրորդ շերտը, քսում ենք կրեմ և գլազուրի շերտեր։ 

    Երրորդ շերտին կրեմ ենք քսում և գլազուրով՝ վերջնական ձևավորում։ 

    Ամանորյա տորթ Արևիկ ԱշուրյանիցԲարի ախորժակ

    Հեղինակ՝ Արևիկ Աշուրյան

    Add comment

    Interesting also

    Be informed

    Your opinion is very important for us,and questions, suggestions or remarks raised by you will be answered.