• 12 fabruary, 2025
     Հավով ժուլիեն

    Հավով ժուլիեն

     Բաղադրիչներ

    1.  Հավի բդիկներ ոսկորով և կաշիով - 1 կգ
    2. Սերուցք 23% - 500 մլ
    3. Սոխ՝ միջին - 2 հատ
    4. Սխտոր - 2 պճեղ
    5. Լավ հալվող պանիր (օրինակ պարմեզան) - 100 գրամ
    6. Սերուցքային կարագ - 50 գրամ
    7. Կարմիր քաղցր պղպեղ - 1 թեյի գդալ
    8. Աղ, աղացած սև պղպեղ ըստ ճաշակի
    9. Սպիտակ բոքոն կամ բագետ

    Պատրաստման եղանակը

    Ջեռոցը միացնում ենք տաքանա 170°С։

    Պանիրը քերում ենք մանր քերիչով։ 

    Հավի միսը պատում ենք աղով, պղպեղով, եփում ենք ջեռոցում 25 րոպե։ 

    Ժուլեն հավով, բաղադրատոմսԹողնում ենք միսը հովանա, ապա հեռացնում ենք ոսկորները և միսը կտրտում ենք մանր քառակուսիների։

    Շատ մանր կտրտում ենք սոխն ու սխտորը, ապա խորը կաթսայում, սերուցքային կարագի մեջ տապակում ենք։ Ավելացնում ենք հավի միսը, սերուցքը, համեմունքներ։

    Երբ զանգվածը սկսում է եռալ, հեռացնում ենք կրակից, և կաթսայի մեջ լցնում ենք քերած պանրի 2/3-ը, լավ խառնում ենք։

    Ստացված զանգվածը լցնում ենք մատուցվող, ջերմակայուն ամանի մեջ, վրան լցնում ենք մնացած պանիրը, տեղափոխում ենք ջեռոց և եփում ենք 15 րոպե։  

    Մատուցել տաք վիճակում, բագետի հետ։ 

    Ժուլիեն հավով

    Բարի ախորժակ։ 

    Add comment

    Interesting also

    Be informed

    Your opinion is very important for us,and questions, suggestions or remarks raised by you will be answered.