Բաղադրիչներ

  1. Ալյուր - 500 -600 գրամ
  2. Կաթ - 300մլ
  3. Շաքարավազ - 90 գրամ
  4. Աղ - 1 թեյի գդալ
  5. Հավկիթ - 1 հատ
  6. Կաթի փոշի - 25 գրամ
  7. Կարագ - 50 գրամ
  8. Ձիթայուղ - 2 ճաշի գդալ
  9. Թթխմոր - 10 գրամ
  10. Դեղնուց կամ 1 ճաշի գդալ կաթ

Պատրաստման եղանակը

Խորը ամանի մեջ խառնում ենք ալյուրը, թթխմորը, աղը, շաքարավազը։

Կաթը մի քիչ գոլացնում ենք, 35-40 աստիճան, լցնում ենք ալյուրի զանգվածի վրա։

Արագ խառնում ենք, ավելացնում ենք կաթի փոշին, նորից լավ խառնում ենք, ստացվում է ոչ պինդ, ոչ թույլ խմոր։

Կարող ենք հարել նաև հարիչի օգնությամբ, այդպես ստացվում է ավելի արագ և ավելի փափուկ խմոր։

Ավելացնում ենք սենյակային ջերմաստիճանի կարագը, լավ հունցում ենք խմորը։

Խմորը տեղափոխում ենք ամանի մեջ, ծածկում ենք սննդային ցելոֆանով, թողնում ենք 1-2 ժամ, մինչև 2 անգամ բարձրանա։ Ժամանակը կախված է թթխմորի որակից։

Ձևավորում ենք հավասար գնդիկներ, դասավորում ենք ձևամանի մեջ հաշվի առնելով, որ բուլկիները եփելու ընթացքում մեծանում են մոտ 2 անգամ։

Խմորների վրա խոհանոցային վրձինով քսում ենք դեղնուց կամ կաթ։

Եփում ենք 200 աստիճան տաքացված ջեռոցում 15 րոպե։

Բարի ախորժակ։